
Bhut Jolokia Chocolate pochází z Indie a plody má 2-3 cm široké a 5-8,5 cm dlouhé. Mají vlnící se povrch dozrávající od zelené do tmavě hnědé barvy. Typickými pro Bhut Jolokie jsou rohovité výrůstky. Mají slabou a křehkou stěnu. V dozrálých plodech po rozříznutí můžete často vidět na vnitřní stěně olejovitá zažloutlá ložiska, které obsahují koncentrované kapsaicinoidy a pálí i na pokožce. Chuťově se skoro neliší od Bhut Ghost Jolokie. Pálivost je až 1 000 000 SHU
Dorůstá kolem 100 - 150 cm. Má špičaté, hladké a vejčité listy s výraznou žilnatostí. Samosprašné květy jsou bílé až zelenobílé barvy.
U Bhut Jolokia Chocolate se připravte na delší vegetační období, které může být průměrně 120 dní. Stává se, že když rostlině nastává období zrání, vrcholí u nás podzim a krátí se den i intenzita slunečního svitu prospívající dozrávání. Většinu papriček budete sklízet v průběhu měsíce září a října pokud to počasí dovolí. Doporučujeme si předpěstovat sazenice, aby jste v době výsadby měly připraveny nakvetlé rostliny paprik, které budou schopny velmi rychle plodit. Ideální prostředí pro Bhut Jolokii Chocolate jsou fóliovník nebo skleník, ale nic není ztraceno i při pěstování doma za oknem, ale musíte mít na paměti, že za oknem bude úroda oproti ideálnímu prostředí i třeba jen 15%.
Chuť dozrálých plodů lze charakterizovat jako zpočátku suchou, mírně aromatickou s rychlým nástupem velmi ostré pálivosti. Bhut Jolokia i přes své nezaměnitelné aroma nedisponuje výraznou chutí. Vhodná je tato odrůda k nasušení i k přípravě extremně pálivých omáček.
Zatím bez recenzí.