
Chilli paprička Brown Bhutlah dosahuje extrémní pálivosti až 2 000 000 SHU.
Tvary a rozměry u hybridních odrůd jsou velmi různé. Jako střed můžeme uvést, že plody jsou 2 cm široké a až 7 cm dlouhé lusky, typické svými rohovitými výběžky a tenkou stěnou plodu. Dozrává z velmi světle zelené do jemně fialové a poté poměrně rychle zhnědne. Brown Bhutlah je extrémně pálivá a velmi aromatická. Při práci s otevřenými plody je nutné používat nitrilové rukavice, které doporučujeme často měnit. Pal je opravdu velmi silný a dlouho trvající. Brown Bhutlah aspiruje na první příčky mezi nejpálivějšími papričkami světa. Po požití této papričky a přetvávajících problémech s pálením v žaludku pomáhá plnotučné mléko, tvaroh a nebo jogurt.
Rostlina se dorůstá do více jak 1 m na výšku a to samé do šířky. Při pěstování papriček rodu Capsicum Chinense rozhodně nešetřete místem.
S výsevem začínáme již v únoru jako u dalších odrůd Capsicum Chinense, abychom vypěstovali dostatečně silnou sazenici, která stihne včas nasadit květ po výsadbě a má čas na dozrání plodů. Samo dozrávání se může protáhnout až do přelomu září/října v závislosti na počasí. Je tedy nutné dobré načasování na jednotlivé pěstební úkony. Nedostatek slunce při předpěstování způsobuje vytahování kmínku za sluncem, který u dospělé rostliny v létě již nezesílí. Je nutné vypěstovat nízkou sazenici s co největším počtem pater, silným kmínkem a mohutným kořenovým balem. Předcházíme tak vyvracení rostliny z půdy.
Brown Bhutlah je velmi zajímavou odrůdou byť se jedná o čerstvý hybrid, u kterých nelze zaručit vlastnosti po další generace. Nabízí maximální výnosnost a extrémní pálivost.
Zatím bez recenzí.